Proza din concurs cu nr. 9 - Dorinţa de Crăciun



        
         Începuse să se însereze. În oraş , beculeţe viu colorate erau deja aprinse. Peste tot domnea o atmosferă de sărbătoare. Cete de copii , pe străzi, îşi uneau glasurile într-un colind ce vestea Naşterea Mesiei. Doar Andrei prefera să privească pe geam fulgii uşori de zăpadă.
         Isi privi bradul.Unul mic, artificial, impodobit cu beteala si globulete mici.Undeva, pe o crenguta, atarna un Mos Craciun in miniatura, confectionat la scoala, din carton, colorat si pictat in acuarele.Zambi trist la Mosul. Oare va veni in seara asta ? Ii va aduce ceea ce l-a rugat in scrisoare ? Isi privi ingandurat bunicul, care rasfoia ziarul.
         -Bunicule, tu crezi în miracole Bunicul, stând puţin pe gânduri, îi răspunse cu acelaşi glas blajin:
          - Da, dacă crezi în ele , cu toată  fiinţa ta, ele se vor împlini.Visele si speranţele conturate în Noaptea Sfântă, devin realitate.
           Cu privirea tristă, îşi întoarse capul spre geam, unde ninsoarea începuse sa se înteţească.Şi atunci, îşi aminti. Oftă adânc.Îi era dor, tare dor de parinţii lui.Avea bunici iubitori dar tare mult ar fi vrut sa fie iar in braţele mamei sale, să-i simtă iar parfumul, să-i zâmbească cu drag.Dar mama sa era , de mult, dusă sus, la Ceruri . Si tare mult ar fi vrut ca  tatăl său să se întoarcă acasă, de acolo, de departe, să-i mângâie creştetul capului şi să-l ţină aproape . Închise ochii. Parcă a fost ieri ziua când zâmbeau toţi trei fericiţi, cu câte un băţ de vată de zahăr, în Oraşelul Copiilor. Lacrimi îi aparură în colţurile ochilor.Se aseză în pat. Cumva, oboseala îşi facu loc  si închise ochii.
             Târziu, în noapte, Dingo, câinele lui, începu să latre voios.Auzi voci.Şi o voce…O voce anume…Vocea tatalui său.E un vis ? Sări din pat, deschise uşa şi fu luat în braţe şi îmbrăţişat cu drag.
            Cine a zis , oare, că visele nu se împlinesc, în Noaptea Sfântă de Crăciun ? 


Urmează perioadă de jurizare: 03.12.2018 15.12.2018
Premiul publicului
va fi acordat în urma votului on-line pe
Câștigătorii
vor fi anunțați pe data 16.12.2018

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locul I / proză: Cea mai frumoasă colindă

Premiul III / Poezie: Zaheu

Premiul I / Poezie: În ceas târziu de noapte