Proza din concurs cu nr. 5 - Primiți cu colinda



     Este ajunul Crăciunului.Soarele se ascunde după norii gri de pe cer luminând camera cu o lumină puternică neobișnuită pentru aceasta perioada .Vântul bate puternic însă nici un fulg de nea nu apare in zare . Denisa sta si priveste afara rugandu-se ca in aceasta iarna sa fie plină de zăpadă alba si strălucitoare pentru a face Crăciunul complet. În mintea ei nu există crăciun fara fulgi de nea.
    La un moment dat adoarme si se trezeste în lumea fulgilor de nea unde era mare varză deoarece fulgul de nea care trebuie sa dea ordinul pentru a ninge si umple lumea de zăpadă s-a hotărât să își concediu.Denisa asculta sfioasă discuția fulgilor de nea.
-Cum soarele poate sa faca pauza vara si sa lase ploaia sa vina pe pământ și noi nu putem sa ne luam concediu de crăciun?

-Da toată lumea sta și se relaxează însă noi trebuie sa lucram de crăciun?
-Nu este corect .
    La  un moment dat Denisa zâmbește si spune:
-Dar fiecare copil asa cum se bucură de soare vara de frunzele arabii toamna de florile înflorite primavara asa ar vrea sa se bucure si de crăciun de zăpadă de fulgi de nea care sa danseze in aer si sa faca o atmosferă de vis in care sa simti ca este crăciun,in care sa simti magia crăciunului
-Da asa e !au spus in cor toți fulgii de nea Noi ne odihnim vara si primavara si uneori si toamna acum este timpul nostru sa îmbrăcăm lumea in alb.
Denisa se trezi brusc si stand la geam vedea cum din cer mii de fulgi de diferite mărimi si nuante de alb dansau transformând ziua intr-o zi plină de lumina argintie datorită zăpezii imaculate dansului îmbietor al fulgilor si aerului rece de iarnă.Acum Denisa zâmbi si spuse:
-Asa da crăciun! asa da iarna! asa da zi!


Urmează perioadă de jurizare: 03.12.2018 15.12.2018
Premiul publicului
va fi acordat în urma votului on-line pe
Câștigătorii
vor fi anunțați pe data 16.12.2018

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locul I / proză: Cea mai frumoasă colindă

Premiul I / Poezie: În ceas târziu de noapte

Premiul III / Poezie: Zaheu