ABSENTA LA VOTUL PTENTRU REFERENDUM ESTE LASITATE SI PACAT STRIGATOR LA CER!

CUVANTUL PARINTELUI STARET IUSTIN MIRON, de la Manastirea Oasa
(23 septembrie 2018) despre importanta cruciala a REFERENDUMULUI din 6-7 octombrie:

Dumnezeu s-a pronunţat o dată în istorie pe subiectul homosexualitate. La Sodoma şi Gomora era homosexualitate. Şi ce s-a întâmplat? I-a şters de pe suprafaţa pământului. Ce să mai atâta, tot o negociem, o dăm la întors în faţa păcatului, şi a otrăvii, şi a morţii. Avem în faţă viaţa şi moartea, să vă fie limpede treaba asta!”

“Iubiţi credincioşi, este o chestiune de interes naţional. Nu e vorba de a vota politic. Ce vrem, de fapt, ce se vrea – s-au făcut demersuri multe până să se ajungă la referendumul ăsta, şi a fost drumul greu şi lung, şi şi-au asumat mulţi dintre noi treaba asta – să se schimbe un articol din Constituţie, referitor la căsătorie, acolo unde se scrie că căsătoria e între doi soţi. Nu se specifică că e bărbat sau femeie, ci doi “soţi”, care pot fi orice: bărbaţi cu bărbaţi, femei cu femei şi aşa mai departe. Şi să se spună foarte clar că e vorba de un soţ şi o soţie, adică căsătoria se face între un bărbat şi o femeie. Şi trebuie să votăm pentru treaba asta – ca să vedeţi în ce hal suntem! Trebuie să votezi, trebuie să te chinui, să te zbaţi la infinit, ca să se recunoască realitatea, ca să se recunoască normalitatea. Şi acuma, ca să fim normali, păi trebuie să investim, tată, şi să ne zbatem ca să ajungem la normalitate. Păi, atunci, unde suntem, de trebuie să traversezi atâta spre normal? Păi clar că suntem anormali.

Eu mai pot spune despre mine că sunt normal dacă eu, ca bărbat, zic că nu-s bărbat, îs femeie, mă declar femeie? Păi cum apar? Adică, ce poţi să spui despre mine, care eu zic că nu, nu mai sunt bărbat, sunt femeie, vreau să fiu femeie, treceţi-mă, schimbaţi buletinul că sunt femeie. Sunt nebun, nu sunt femeie! Asta sunt, am înnebunit, pur şi simplu am înnebunit! Cum adică, eşti bărbat şi spui că nu eşti bărbat, şi că eşti femeie şi te declari şi te schimbi? Este clar, nebunie curată, ai luat-o pe arătură! Şi suntem într-o situaţie de felul ăsta! Adică, atâta mişcare şi atâta… pentru normalitate? Păi nu-ţi vine să crezi aşa ceva, frate, dragul meu.

Eu vă spun o treabă: noi nu am fost la vot niciodată – noi, Mânăstirea Oaşa – deşi avem drept de vot şi suntem chemaţi la vot, să votăm politic când se fac alegeri. Nu am fost, dar acum vom merge la vot. Va fi prima oară în viaţa noastră de călugări când vom merge la vot. Noi, călugării, vom merge la vot. De ce? Ca să apărăm familia! Păi ce avem noi, că suntem călugări, cu familia până la urmă? Păi suntem una, fraţilor, nu aţi ştiut asta? Zice că suntem pe cete: cete călugăreşti, cete mireneşti… Păi şi toate astea formează una, toţi formăm poporul lui Dumnezeu. Noi nu am mers la mânăstire ca să ne despărţim de dumneavoastră, ci ca să ne unim cu dumneavoastră. Pentru dumneavoastră, pentru relaţia noastră împreună am mers noi la mânăstire, să ne sfinţim; nu ca să ne izolăm, ci ca să ne unim! Păi, şi atunci, toate problemele sunt ale tuturor. Problema asta a familiei, de a apăra familia, este şi o problemă a noastră, a celor care trăim în feciorie.

Cred că am spus tot, iubiţi credincioşi, cu treaba asta: vom merge noi, călugării, şi vom vota pentru familie. Dar, să ştiţi, că nu sunt chestiuni izolate şi cum vi se pare, speculative. E vorba de lumi; a alege o lume a normalului, sau a alege o lume a anormalului. Şi nu e vorba de chestiuni punctuale, că ce ai cu homosexualii? Nu avem nimic cu homosexualii, să fie foarte clar. Avem poruncă să ne iubim unii pe alţii, deci şi pe ei. Pe toţi trebuie să îi iubim. E clar că nu avem poruncă să iubim homosexualitatea, dar pe ei da! Noi nu avem nimic cu ei, noi nu mergem ca să ne luptăm cu cineva, ca să facem rău cuiva, ci mergem ca să apărăm, să ne apărăm familia, ca să apărăm normalitatea.

După asta, dacă pierdem, să zicem – şi şansele sunt mici… Ca să avem şanse, trebuie să mergem la vot, fără nicio discuţie. Dar, dacă nu, vor urma multe altele la care nici nu aţi visat vreodată! Câte vor urma după chestia asta, după ce se vor legaliza treburile asta, câte drepturi vor urma să fie, să le dobândească; păi se schimbă toată societatea.

Spun mulţi analişti că cel mai important moment de la Revoluţie încoace e momentul ăsta, pentru neamul nostru, aşa e de important! – şi suntem de acord. Dacă vă lăsaţi furaţi, impresionaţi de nişte aberaţii pe care le auziţi de la demoni prin oameni, că nu ştiu ce, că de fapt scrie în altă carte altceva… Hai să fim serioşi! Păi e firesc pentru omul necredincios să nu vadă, dar noi?

Fără nicio discuţie că suntem în majoritate şi câştigăm dacă vom merge la acest vot. Fără nicio discuţie! Şi cine nu merge la vot, este un laş, să fie foarte limpede treaba asta. Este un laş cine nu merge la vot! Dacă mergem noi, călugării, să votăm pentru familie, păi dumneavoastră nu mergeţi? Prezenţa la vot este obligatorie, fără nicio discuţie e obligatoriu şi neprezenţa la vot este păcat, păcat strigător la cer. Este o imagine foarte dură şi este cumva şi un moment al adevărului. Adică, acum putem să vedem îngerii şi demonii, să vedem cine are îngeri şi cine are demoni, şi acum se vede fiecare ce poartă în el, ce hram poartă, acum se vede cine e bărbat şi cine e femeie fricoasă. Acum se vede cine e bărbat la minte, şi cine are curaj, şi cine are demnitate! Se vede acum cine îi, acum se vede! E o oglindă şi un moment, cum am zis, al adevărului în care ne vedem. Te justifici? Poţi să îţi dai justificările câte vrei. Cum zicea părintele Teofil? “Explicaţia nu schimbă situaţia”. Eşti omul dracului, sau omul lui Dumnezeu. Păi, Dumnezeu e cu familia cum a fost dintotdeauna, a binecuvântat-o dintotdeauna şi o binecuvântează, şi acolo e Dumnezeu. Şi unde nu e Dumnezeu, sunt demonii, să vă fie limpede treaba asta!

Dumnezeu s-a pronunţat o dată în istorie pe subiectul homosexualitate. La Sodoma şi Gomora era homosexualitate. Şi ce s-a întâmplat? I-a şters de pe suprafaţa pământului. Ce să mai atâta, tot o negociem, o dăm la întors în faţa păcatului, şi a otrăvii, şi a morţii. Avem în faţă viaţa şi moartea, să vă fie limpede treaba asta! Dacă nu conştientizaţi, dacă nu vă duce capul, dacă nu credeţi, măcar ascultaţi de ăia care văd şi care cred cu adevărat. Care sunt ăia? Păi uită-te la Biserică, dacă nu vezi.

Unde e Biserica, unde merge Biserica? Păi clar că merge cu familia Biserica. Păi, dacă nu eşti acolo… Unde e Biserica lui Dumnezeu, e Dumnezeu. Dacă nu eşti acolo, eşti cu demonii, să îţi fie limpede, şi după aceea vei da socoteală pentru toate care vor urma, că or să urmeze foarte multe.

Uitaţi-vă un pic în viaţa Occidentului, câte chestii anormale au ajuns şi câte vor mai fi. Uitaţi-vă în curtea vecinilor. Aşa trebuie să ajungem? Chiar nu mai avem demnitate deloc, ca oameni? Chiar aşa am ajuns, vânduţi cu totul? Uite, acum ce înseamnă democraţie? Că e puterea în mâna poporului. Păi e puterea la noi, să o exercităm, să arătăm că suntem stăpâni aici şi că Dumnezeu e cu noi, şi Dumnezeu ne-a ţinut şi ne ţine, şi nu demonii. Restul sofismelor, şi explicaţii şi nu ştiu ce, şi tot felul, nu au nicio valoare, sunt mai mici sau egale cu zero.

Deci, eşti sau nu eşti cu Dumnezeu. Avem în faţă viaţa şi moartea. Şi Dumnezeu a spus oamenilor dinainte: îţi pun în faţă viaţa şi moartea – şi nu a zis: fă ce vrei – ci a zis: alege viaţa!
Alege viaţa, alege-L pe Dumnezeu, alege neamul, alege adevărul, alege familia!

Dumnezeu să ne ajute!”
sursa: http://www.cuvantul-ortodox.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locul I / proză: Cea mai frumoasă colindă

Premiul III / Poezie: Zaheu

Premiul I / Poezie: În ceas târziu de noapte